Elon Musk, Twitter’ı Satın Alma Planlarından Vazgeçti
Aylardır Elon Musk tarafından sosyal medya platformu Twitter’ın satın alınacağına dair spekülasyonlar sürerken şimdi ise dünyanın en zengin insanının bundan vazgeçtiği konuşuluyor.
Bloomberg’in haberine göre, 44 milyar dolarlık anlaşmanın feshedileceği Cuma günü resmen bildirilmiş durumda. Bu karar, Musk’ın Twitter’ın spam botlarıyla ilgili tüm verilerini ifşa etmeyi reddetmesi hakkında tekrar tekrar şikayet ettiği için anlaşmadan soğuduğuna dair aylarca süren spekülasyonların ardından geldi. Haftanın başlarında da Musk’ın Twitter satın alımının müzakereler uzadıkça “ciddi tehlikede” olduğu bildirilmişti.
Anlaşmanın iptaline yanıt olarak Twitter, Musk’a dava açmayı da ihmal etmedi. Haberden kısa bir süre sonra Twitter Başkanı Bret Taylor, “Twitter Yönetim Kurulu, Bay Musk ile üzerinde anlaşılan fiyat ve şartlarda işlemi bitirmeyi taahhüt ediyor ve birleşme anlaşmasını uygulamak için yasal yollara başvurmayı planlıyor. Kendimize güveniyoruz. Galip geleceğiz” açıklamasında bulundu.
Musk ilk olarak Nisan ayında Twitter’ı satın almayı teklif etti ve şirketin yönetim kurulu anlaşmaya pek sıcak bakmadı. Twitter daha sonra kararını değiştirdi ve Musk’ın “en iyi ve son” teklifi olarak adlandırdığı 44 milyar dolarlık satın almayı kabul etti.
Musk, eski başkan Donald Trump gibi tartışmalı figürleri yasaklarken ılımlılık politikalarını geri alacağını söylemişti. Ayrıca, Twitter’ın spam botları ve sahte hesaplarla ilgili kalıcı sorununu ele alacağına da söz vermişti.
Anlaşma kabul edildikten sonra Musk, platformun gerçek sahte hesap sayısını ifşa etme konusundaki isteksizliği nedeniyle sözleşmenin ihlal edildiğini iddia ederek Twitter ile sürekli tartıştı. Twitter kendi adına, yönetim kurulunun, hissedarların anlaşma lehinde oy kullanmalarını açıkça tavsiye etmesiyle anlaşmada istikrarlı bir şekilde ilerledi. Ayrıca birleşmenin tamamlanmasına hazırlık olarak çalışanları işten çıkarmaya başladı.
Elon Musk tarafından anlaşmanın feshedilmesine henüz bir yanıt ise verilmedi.
kaynak : Technopat.net